Afvallen met hardlopen

Je wilt graag afvallen, maar je hebt nog geen idee hoe je dat aan gaat pakken. Een leuke manier waar steeds meer mensen voor kiezen is afvallen met hardlopen. Dit is een leuke bezigheid, het is gezond en je bent lekker buiten. In de winter kun je binnen op de loopband verder gaan en dan kun je gewoon je huidige programma voortzetten. Door met hardlopen te beginnen, krijg je steeds meer conditie, je krijgt meer longinhoud, je krijgt meer energie en je gaat je ook steeds fitter voelen. Als je moe bent heb je al snel de neiging te gaan zitten en tv te kijken. Een glaasje drinken en wat lekkers erbij, en de avond is zo voorbij. Kom uit dit ritme als je af wilt vallen, kies voor het hardlopen, al is het maar een klein rondje. Je voelt je stukken beter!

Afvallen door hardlopen, leuk en effectief

Als je de keuze gaat maken voor afvallen door hardlopen, dan kies je een leuke bezigheid en het is ook erg effectief. Je merkt dat je lichaam beter in vorm komt en daarnaast krijg je een betere conditie. In het begin kun je misschien een paar honderd meter hardlopen en moet je weer op adem komen, maar na een tijdje is dat pas na een kilometer en dit bouw je rustig op. Het gaat niet per se om het presteren, maar het gaat erom dat je je doel gaat bereiken, namelijk afvallen!

Afvallen en hardlopen, daar knap je echt van op!

Afvallen gaat niet vanzelf, maar wanneer je plezier hebt in het hardlopen, dan is dat een goede combinatie. Je kunt er namelijk voor zorgen dat het hardlopen leuker wordt door muziek te luisteren. Je kunt ook een speciaal loopprogramma kiezen met een applicatie die je precies zegt wat je moet doen. Het gaat erom dat jij het vol kunt houden, je kunt namelijk je doel beter bereiken als je er zin in hebt en door wilt gaan. Als je om de twee of drie dagen gaat hardlopen, dan kun je snel een betere conditie opbouwen en dit is goed voor je gezondheid. Let er wel op dat je goede hardloopschoenen gebruikt, zodat je geen blessures oploopt. Daarnaast zijn een goede warming-up en cooling-down ook van groot belang! Loop je niet graag alleen, stel dan een loopgroep samen. Afvallen en hardlopen, een leuke combinatie, zeker met anderen. Werk nu dus niet alleen, maar gezellig met anderen aan je conditie.

Geplaatst op 16 november 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *