Wil jij een aantal kilo’s verliezen, maar daarvoor geen uren in de sportschool moeten doorbrengen? Gelukkig is het mogelijk om af te vallen zonder te sporten. Door jouw voedingspatroon aan te passen en te kiezen voor gezonde voedingsmiddelen die belangrijke bouwstoffen bevatten en snel een verzadigd gevoel geven, zorg je ervoor dat je op gezonde en verantwoordelijke wijze gewicht verliest. Door bijvoorbeeld noten te eten kan je gewicht verliezen zonder dat jouw gezondheid daaronder lijdt. Wij vertellen je meer over de voordelen van noten eten.

Een verzadigd gevoel

Eén van de grootste redenen dat mensen aankomen is doordat ze meer eten dan ze werkelijk nodig hebben, ongezond eten en/of ongezond snacken. Tegen het einde van de dag krijgt iedereen honger en is de kans groot dat we op zoek gaan naar iets lekkers. Iets ongezonds met veel suiker of vet is dan het meest voor de hand liggend. Om gewicht te verliezen is het niet alleen belangrijk dat je minder gaat eten, maar ook dat je ongezonde dingen vervangt voor gezondere alternatieven. Door jouw ongezonde snack te vervangen voor iets gezonds kan je zonder schuldgevoel iets eten en hoef je niet met honger rond te lopen. Een goed voorbeeld van een gezonde snack zijn noten. Noten bevatten allerlei vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die onmisbaar zijn bij het functioneren van lichaam en geest. Daarnaast zorgen noten snel voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder snackt en na het snacken minder snel de neiging hebt om weer te gaan eten. Zo zorg je goed voor eigen lichaam en is het makkelijker om gewicht te verliezen.

Gezonde voedingsstoffen

Noten bevatten allerlei voedingsstoffen die onmisbaar zijn voor het functioneren van lichaam en geest. Zo bevatten ze vitamines, vezels, eiwitten en belangrijke mineralen. Noten geven dus niet alleen een verzadigd gevoel, dankzij deze belangrijke voedingsstoffen dragen ze ook bij aan een gezonder lichaam. Zo ben je op verantwoordelijke wijze bezig met gewicht verliezen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid noten is ongeveer een handje vol, maar dat is wel afhankelijk van geslacht en leeftijd. Omdat alle noten andere voedingsstoffen bevatten is het aan te raden om altijd te kiezen voor een mix van een aantal noten. Zo profiteer je optimaal van de gezondheidsvoordelen.

De beste noten om mee af te vallen

Wil jij afvallen met noten? Kies dan altijd voor rauwe, onbewerkte noten. Rauwe, onbewerkte noten bevatten alle voedingsstoffen in hun meest optimale vorm, waardoor jouw lichaam ze zo goed mogelijk op kan nemen. Daarnaast bevatten rauwe, onbewerkte noten geen stoffen waar je van aan kunt komen of die op andere wijze slecht zijn voor jouw lichaam.

Geplaatst op 11 maart 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *