Afvallen met sporten

Misschien merk je het wel: steeds meer mensen met overgewicht om je heen. Dit komt onder andere door de tussendoortjes die we graag eten, maar die boordevol suikers, vetten en ongezonde kleurstoffen zitten. Gelukkig kunnen we hier wat aan doen. Het eerste waar je mee gaat beginnen is de tussendoortjes vervangen door gezonde producten, zoals groenten en fruit. De tweede stap is meer bewegen, sporten. Je kunt namelijk afvallen met sporten als je maar vol blijft houden! Het sporten hoeft niet dagelijks te zijn, als je maar met regelmaat gaat sporten en er vooral plezier in hebt. Wanneer je plezier hebt in het sporten, kun je het gemakkelijker volhouden en krijg je het resultaat wat je wilt bereiken.

Afvallen door sporten, begin er nu aan!

Wanneer je echt af wilt vallen, wil je hier zo snel mogelijk aan beginnen. Je hebt een streefgewicht voor ogen, je wilt bijvoorbeeld vijf of tien kg afvallen. Dit kan, maar zorg ervoor dat je ook doelen hebt op de korte termijn, zodat je hier naartoe kunt werken. Iedere keer als je een doel hebt bereikt, geeft dat meer zelfvertrouwen en de wil om door te gaan. Spreek daarom zaken met jezelf af: “als ik twee kilo ben afgevallen, ga ik een avondje naar de film”. Of: “als ik vijf kilo ben afgevallen ga ik een nieuwe jas kopen”. Hierdoor ben je meer gemotiveerd voor het afvallen met sporten en werk je ook naar een doel toe. Dit geeft je meer zelfvertrouwen en je gaat er ook echt voor de volle 100% voor. Afvallen door sporten, val nu af en begin er vandaag nog mee.

Snel afvallen met sporten met een schema

Je wilt snel afvallen met sporten, maar hoe kun je dit nu serieus en goed aanpakken? Met een schema natuurlijk! Als je voor jezelf een schema gaat maken (en je houdt je hier aan), dan kun je goed presteren. Je moet er wel voor zorgen dat het schema haalbaar is. Deel het daarom zo in dat je rustig aan kunt beginnen. Merk je dat je na het sporten een keer nog wat extra kunt doen? Doen! Dit is heel goed voor je zelfvertrouwen. Het gaat erom dat je weet wat je aankunt en die grens kun je langzaam verleggen. Jij ontdekt vanaf vandaag dat snel afvallen met sporten echt werkt. Let op: een rustdag inbouwen is ook erg belangrijk!

Geplaatst op 16 november 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *