Sporten en afvallen

Je hebt twee doelen voor ogen, je wilt afvallen en je wilt gaan sporten. Maar nu is er de vraag, waar ga je beginnen? Als je namelijk wilt sporten heb je volop keuze. Ga je in een team sporten of alleen? Wanneer ga je sporten? Hoe vaak in de week ga je sporten? Welke sporten vind je leuk? Wil je binnen of buiten sporten? Heb je iemand die met je mee wil sporten? Allemaal vragen waar je uren over na kunt denken. Maar vraag jezelf eens af, hoe kan ik snel afvallen als ik ga sporten? Meer bewegen, gemotiveerd zijn en een vast ritme opbouwen, dit is wat je nodig hebt om resultaten te krijgen. Je stelt doelen op voor jezelf, om deze te bereiken moet je gemotiveerd zijn. Enkele eenvoudige tips om meer te bewegen: Je kunt de auto laten staan, de fiets nemen, tuinieren, een keer een extra wandeling maken, allemaal al veranderingen die ervoor zorgen dat je af gaat vallen. Zie je dit ook als sporten? Het hoort er namelijk wel bij!

Afvallen en sporten, waar begin je?

Als je wilt sporten kan dat als reden hebben dat je af wilt vallen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Misschien wil je jouw conditie verbeteren. Je verbrandt vetten als je gaat sporten en bij sommige sporten ga je snel spieren opbouwen. Een goede conditie is goed voor je gezondheid. Je bloed kan beter doorstromen. Je voelt je fitter zowel mentaal als fysiek. Dus kom van die bank af en ga bewegen, al dan niet om af te vallen, maar in elk geval wel om je een stuk energieker te voelen. Je kunt nu afvallen en sporten, en je werkt meteen aan je eigen conditie. Met een kettlebell workout is het tegenwoordig bijvoorbeeld erg gemakkelijk om in korte tijd veel af te vallen.

Begin vandaag nog met sporten

Je levensstijl veranderen, misschien heb je er nog nooit serieus over nagedacht. Dan wordt het nu tijd om hier wel aan te werken. Je kunt namelijk veel meer bewegen en dit heeft je lichaam ook nodig. Kom uit je stoel, loop een blokje om, ga boodschappen doen met de fiets, neem de hond een keer extra mee uit of vraag een goede vriend of vriendin om mee te gaan wandelen/lopen. Je kunt dan meteen gezellig bijkletsen en het is nog goed voor je lichaam en geest ook. Er zijn zo veel manieren en gewoonten die je kunt veranderen en vaak merk je meteen al resultaat. Lekker naar buiten, bewegen, weer of geen weer. Je krijgt ook meer sociale contacten. Werk eraan zodat je er steeds meer plezier in krijgt en er zelf een gewoonte van gaat maken dat je bijvoorbeeld dagelijks de fiets pakt en de auto laat staan, of er vaker met de hond op uittrekt, waardoor je ook contacten legt met andere hondenbezitters. Sporten en afvallen, het komt ook je weerstand ten goede. De eerste stap kun jij vandaag nog zetten!

Geplaatst op 16 november 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *