Val je af met matcha poeder? 

Een paar kilo’s kwijtraken is niet altijd gemakkelijk. Ook is het niet iets waar een wondermiddeltje voor is en is het belangrijk om het op een gezonde manier te doen door verschillende dingen op de juiste manier aan te pakken. Matcha poeder is een van die middelen die je erbij kan helpen om beter af te vallen. Wij vertellen je hieronder waarom matcha thee goed helpt bij het afvallen. 

Matcha poeder en groene thee

Matcha poeder is in feite het poeder van het vermalen van groene theebladeren. Wanneer je groene thee drinkt dan behaal je al diverse gezondheidsvoordelen, maar je drinkt de bladeren zelf niet op. Dat gooi je namelijk weer weg in de prullenbak. Heel zonde eigenlijk. Bij matcha thee is dat niet het geval en consumeer je dus echt de groene theebladeren

Hoge hoeveelheid leptine

Een van de redenen waarom het zo gezond is en waarom het helpt bij het afvallen dat is de hoeveelheid leptine. Leptine is namelijk een stof dat we ook in ons lichaam hebben en wat ons een verzadigd gevoel geeft. Leptine wordt vervoerd via het bloed en komt daarbij ook bij de hersenen. Hier kan het een signaal afgeven aan je hersenen en dus aan je lichaam dat je een verzadigd gevoel hebt. Dit zorgt er dus weer voor dat jij minder honger hebt en dus ook minder gaat snacken of andere dingen eet. 

Meerdere gezonde voordelen aan matcha poeder

Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen van het consumeren van matcha poeder. Zo zitten er ook veel gezonde voedingsstoffen in zoals de vitaminen A en C en zit er ook Kalium en Calcium in. Verder beschikt matcha poeder ook over veel antioxidanten. Door extra gezond te zijn voor je lichaam beschik je namelijk over een goede fundering en is het voor je lichaam veel en veel makkelijker om uiteindelijk op een gezond gewicht te komen. 

Wanneer je zeker wilt zijn dat er de juiste voedingsstoffen in jouw matcha thee zitten, is het wel belangrijk om goede matcha poeder te kopen. Via de voorgaande link vind je precies alles informatie waar je goede matcha aan kan herkennen en waar je op moet letten. 

Tot slot is het ook zo dat matcha poeder een goede vervanger is van het drinken van koffie. Een klein beetje koffie kan weinig kwaad, maar veel mensen drinken op een dag veel te veel koffie. In dat geval is het beter om hier iets van te vervangen voor matcha poeder.

Geplaatst op 22 juli 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *