Met welk dieet kun je 10 kilo afvallen?

10 kilo afvallen is een goede doelstelling. Maar wat ga je doen om dit doel te bereiken? Een dieet volgen is volgens veel mensen de beste manier om 10 kilo te verliezen. Maar dan heb je wel heel veel keuzes. Welk dieet kun je nu gebruiken als je 10 kilo wil afvallen? In dit artikel bespreken we drie bekende diëten en benoemen we of je hiermee ook echt 10 kilo kan verliezen. Aan het eind geven we je enkele richtlijnen die je helpen om zonder een dieet 10 kilo te verliezen.

Het Weight Watchers dieet

10 kilo afvallen met Weight Watchers? Het Weight Watchers dieetplan is een van de oudste diëten ter wereld. Het werd halverwege de vorige eeuw opgericht door Jane Nidetch en is sindsdien een succesvolle onderneming geworden die in vele landen volgers heeft.

Het idee van Weight Watchers is dat je punten toekent aan voeding. Afhankelijk van je streefgewicht mag je een bepaald aantal punten per dag eten en drinken. Je mag deze punten ook verschuiven van de ene naar de andere dag. Daardoor is het erg flexibel om met Weight Watchers af te vallen en hoef je ongezonde snacks en tussendoortjes niet geheel in de ban te doen.

Je kunt met Weight Watchers zeker 10 kilo afvallen. Je zal niet de eerste zijn die dat voor elkaar krijgt. Veel bekende mensen vallen ook met Weight Watchers af en de resultaten liegen er niet om: Weight Watchers werkt.

Desondanks is Weight Watchers een vrij duur dieet. Je betaalt per maand abonnementskosten en moet vaak iets kopen in de online winkel. Daardoor kan het volgen van Weight Watchers in de papieren lopen en duurder uitvallen dan je denkt.

Het Atkins-dieet

Robert Coleman Atkins ontwikkelde het Atkins-dieet. Dit dieet is gericht op het verminderen van koolhydraten in voeding. Het Atkins-dieet is eigenlijk een boek waarin je weekmenu’s en recepten treft en die helpen je om af te vallen.

Je kunt met het Atkins-dieet zeker 10 kilo verliezen, zolang je je goed aan de richtlijnen houdt. De recepten zijn stuk voor stuk erg lekker en er is bewezen dat ze helpen bij het verliezen van de nodige kilo’s. Het Atkins-dieet heeft de basis gevormd voor veel andere diëten die in de loop der jaren zijn gevolgd. Met name koolhydraatarme diëten gaan erg uit van de leer van het Atkins-dieet.

Het South Beach dieet

Het South Beach dieet kan je helpen om 10 kilo af te vallen door het eten van eiwitrijke producten. Deze zorgen voor een verzadigd gevoel en helpen je om spiermassa aan te maken. Die spiermassa zorgt weer voor het verbranden van nog meer gewicht.

Het South Beach dieet is een bekend dieet, maar wordt minder gebruikt dan bijvoorbeeld Weight Watchers en Atkins. Desondanks kun je met het South Beach dieet prima afvallen. Het lijkt wel enigszins op het Atkins-dieet, omdat het vooral uit recepten bestaat.

Het Dukan dieet

Dokter Pierre Dukan uit Frankrijk ontwikkelde het Dukan dieet. Ook dit dieet is gericht op eiwitten. Je kunt met het Dukan dieet prima 10 kilo afvallen. Het dieet beslaat voornamelijk receptenboeken met eiwitrijke recepten. Je kunt deze makkelijk bereiden en het zijn prima recepten om goed mee af te vallen.

Alternatieven

Je hoeft geen dieet te volgen om 10 kilo af te vallen. Zoals je hebt kunnen lezen zijn diëten als het South Beach dieet, het Atkins-dieet en het Dukan dieet voornamelijk gericht op het eten van minder koolhydraten en meer eiwitten. Door dit aan te houden en zelf ook meer eiwitten en minder koolhydraten te eten, kom je al heel erg ver. Je hoeft dan geen duur dieet aan te schaffen om 10 kilo mee af te vallen.

Geplaatst op 4 september 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *